Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı'ndan Kamuoyuna Duyuru

KAMUOYU DUYURUSU
Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı olarak amacımız; topluma değer katacak nesiller yetiştirmektir.
Vakıf kurucularımızdan ve şu anki Yönetim Kurulu Başkanımız Şevki YILMAZ’ın şahsıyla birlikte vakfımızı da hedef alan asılsız ve yanıltıcı bir gazete haberine maalesef üzülerek şahit olduk.
Günümüz teknolojileriyle yerinizden dahi kalkmadan her an her bilgiye ulaşmak mümkünken kamuya malolmuş bir vakıf hakkında haber yapmadan önce meseleyi kaynağından öğrenmek için vakfımıza bir telefon veya e-posta ile bile ulaşmadan, sorgulamadan, doğrulamadan haber yapan anlayışı maalesef “uyumayan bir gazete” olarak tanımlayamıyoruz.
Bahse konu haber ile ilgili gerçek durumu kamuoyuna ve ilgili haberi yapan kişilere (yasal haklarımız saklı kalmak koşuluyla) paylaşıyoruz.
Vakfımız (Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı – MİKAV) yapmış olduğu başvurular sonucunda Yuvacık A Tipi Mesire Alanını 29 yıllığına bölge halkının istifade edebileceği bir tesis kurmak amacıyla yasal olarak hukuk kuralları dahilinde Orman Genel Müdürlüğü’nden kiralamıştır. Vakfımızın ve benzer şekildeki bütün kurumların tabi olduğu yönetmelik ve kanunlar çerçevesinde kamuya açık ve şeffaf bir şekilde yapılan işlemlerin bir sır gibi gösterilmesi çarpıtmadan ibarettir.
Bölge halkının ve özellikle de genç nüfusun faydalanması amacıyla planlanan proje kapsamında aşağıdaki bölümler yapılacaktır.
• Günü birlik piknik alanları ve ihtiyacına yönelik tesisler
• Koşu yolu, voleybol, basketbol, tenis ve futbol sahalarından oluşan spor kompleksi
• Okuma salonu ve müştemilatı
• Açık hava amfi tiyatro
• Mescit
• 25 adet kamp/konaklama amaçlı ahşap bungalov ev
• Park ve rekreasyon alanları
• Doğal yürüyüş ve spor parkurları
• Resmi ismiyle kır gazinosu (seyir teraslı)
• Resmi ismiyle kır kahvesi (seyir teraslı)
• Çocuk oyun alanları
• Gerekli teknik birimler
Proje hayata geçirildiğinde öncelikle Başiskele ilçemizin genç nüfusu başta olmak üzere bütün bölge halkımız; şehir merkezinden uzaklaşmadan hizmet alabileceği doğal bir kamp alanına, günü birlik piknik yapılabilecek tam donanımlı bir mesire alanına, özellikle eğitim amaçlı gençlik kampları ve eğitim organizasyonlarının yapılabileceği ortamlara, güvenle spor yapabileceğimiz, tribünleri olan gelişmiş bir spor kompleksine, yürüyüş yolları ve doğa sporları parkurlarıyla ibadetlerimizi yapabileceğimiz mescit ile okuma salonundan oluşan muazzam bir tesise kavuşmuş olacak.
Teknik tabir ile “kırmızı koda getirme” çalışmaları tamamlanan alanda şu anda sözleşme gereği tarafımıza yüklenen bir yükümlülük olan alanın ihata çalışmaları kapsamında “tel çit” çalışmaları yapılmaktadır.
Öncelikli hedefi bölge halkına hizmet etmek olacak olan bu projenin gelişim projesi görseli aşağıdadır.
Bu projenin yapılması ile ilgili hem ilçe hem büyükşehir belediyesinden gerekli izinler ve müsadeler alınmıştır.
Medeniyetimizde “vakıf” olarak hizmet veren kurumlar kişi ve topluluklardan çok kamu malıdırlar ve kamuya yönelik hizmetlerde bulunurlar. MİKAV da kamu yararına çalışmalar yürüten ve kamuya
malolmuş bir vakfımızdır. Bu durumu 25/03/2013 tarih ve 2013/4487 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile, Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıflar statüsüne alınarak tescillenmiştir.
Saygıyla değerli kamuoyunun bilgisine sunarız.
MANEVİ ve İKTİSADİ KALKINMA VAKFI (MİKAV )

Yuvacık Mesire Alanı