Kudüs ya da Leyla Tiyatro Gösterisi Direniş Bilinci Geliştirdi

“Her Adem Bir Âlem" ilkesini benimseyerek insanı faaliyetlerin değil, faaliyetleri insanın hizmetine sunmak amacıyla yola çıkan Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı HİRA Hanımlar Eğitim ve Kültür Teşkilatı tarafından düzenlenen Kudüs ya da Leyla tiyatro gösterisi büyük ilgi gördü. 8 Ocak Pazartesi akşamı Kocaeli İzmit Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen tiyatro etkinliğinde İsrail’in Filistin halkına karşı yaptığı zulüm anlatırken duygusal anlar yaşandı.

İzleyicileri, Müslüman Filistin halkının yaşadığı soykırımla bir kez daha yüzleştirmeyi amaçlayan, Filistin halkının yaşadığı acıları, sevinçleri, çaresizlikleri ve tükenişleri seyirciye aktarmaya çalışan tiyatro izleyiciden büyük beğeni topladı.

OYUNUN SİNOPSİSİ

Akşam saatleri Kudüs bomba sesiyle yankılanır, işte her şey bu patlama ile başlar.. İsrail hükümeti Mescid-i Aksa etrafındaki bütün evleri zorla ya da yüksek ücretler karşılığında satın almıştır, toprağını vermediği için yirmi yıl boyunca kamplarda ve işkence odalarında yaşamaya zorlanan ve ailesini yaşamını her şeyi unutan bir dede.. Ülkesine sırt dönen bir direnişçi, kaçırılan küçük çocuk Hanzala, kendi insanlarının onuru için susmayan Leyla, evin her tarafına gizli tüneller kazan annenin hikayesi… ‘Kudüs ya da Leyla’ oyunu insanlığımızla bir kez daha yüzleşme, ümmet olarak yeniden bir akıl ve vicdan muhasebesi yapma ve kendimizi insanlık testinden geçirme umuduyla yazılmıştır. Bu oyun, insanlığın unuttuğu, neredeyse bir asırdır unutturulan Filistin halkının sevinçlerini, hüzünlerini, tükenişlerini kısacası ölüme,soykırımla mahkum edilen bir ırkın acı sonunu bütün yönleriyle görmek, göstermek ve bir kez daha düşündürmek için sahnelenmiştir.

Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı olarak HİRA Hanımlar Eğitim ve Kültür Teşkilatı'mıza bu güzel tiyatro etkinliğinden dolayı teşekkür ediyoruz..