Hira Hanımlar Eğitim ve Kültür Teşkilatı'ndan Çad'da Katarakt Ameliyatı

Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı Hanımlar Komisyonu olarak faaliyet gösteren Hira Hanımlar Eğitim ve Kültür Teşkilatı, “Her Adem Bir Âlem" ilkesini benimseyerek insanı faaliyetlerin değil, faaliyetleri insanın hizmetine sunmak amacıyla yola çıkan HİRA Hanımlar Eğitim ve Kültür Teşkilatı, "Ümmet İçinde Hepimiz Biriz" sloganıyla çalışmalarını şekillendiriyor. Kur’an kaynaklı ümmet olma şuuruna ermiş, yaratılış gayesini bilen, Peygamber yolunda ilerleyen imanlı nesiller yetiştirme misyonuyla eğitim ve davet çalışmalarına öncelik vererek bilgilendirmeyi, bilinçlendirmeyi ve kaynaştırmayı hedefliyor.

Ümmet birlik ve beraberliğini zedeleyecek tavır ve davranışlardan uzak durarak, faaliyet ve hizmetlerinde kardeş vakıf ve derneklerle rekabet değil dayanışma şuuruyla çalışmayı kendisine ilke edinmiştir. Kur’an-ı Kerim Tefsir-Meal ve Siyer-Hadis dersleri, Aile içi diyalog, Anne-çocuk iletişimi seminerleri ve kardeş aile projelerinin gerçekleştiği kermes, kahvaltı faaliyetleriyle başka hayatlara dokunmayı ve yeryüzünde merhameti inşa etmeyi hedefliyor..

Bu kapsamda İHH İnsani Yardım Derneği ile ortak gerçekleştirilen Çad Katarakt Ameliyatı Projesi'yle insanlık ailesinin yetim kalan toplumlarına teselli olmaya, onların gözlerinde umut ışığı olmaya devam ediyor. Hira Hanımlar Eğitim ve Kültür Teşkilatı'nın kermes ve yardım faaliyetleriyle düzenlediği proje kapsamında hayata perde arkasından bakan, daha sağlıklı bir yaşam için destek bekleyen onlarca Müslüman Çad halkı, katarakt ameliyatıyla daha aydınlık ve umut dolu bir gelecek tahayyül ediyor..